Povratak na novosti

Generali poklanja paket osiguranja COVID-19 liječnicima i medicinskim sestrama

08.05.2020.

Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara dogovorili s Generali osiguranjem besplatan paket osiguranja COVID-19

Generali osiguranje je, u dogovoru s Hrvatskom liječničkom komorom i Hrvatskom komorom medicinskih sestara, poklonilo svim liječnicima i medicinskim sestrama u javno zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj u kojima se provodi liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19 i koji direktno sudjeluju u njihovom liječenju, paket osiguranja za slučaj bolničkog liječenja i oporavak nakon liječenja u jedinici intenzivnog liječenja kao posljedice bolesti COVID-19.

Osiguranje traje tri mjeseca, od 1. svibnja do 31. srpnja, a naknadu će Generali isplatiti za slučajeve bolničkog liječenja liječnika ili medicinskih sestara kojima je za vrijeme trajanja osiguranja utvrđena dijagnoza Covid-19 te započelo bolničko liječenje.

U slučaju bolničkog liječenja ove bolesti, Generali liječnicima i medicinskim sestrama isplaćuje dnevnu naknadu u iznosu od 50 eura, protuvrijednost u HRK, za svaki dan boravka u bolnici, za najviše deset dana.

U slučaju liječenja u jedinici intenzivnog liječenja, Generali će liječnicima i medicinskim sestrama - uz dnevnu naknadu - isplatiti i jednokratnu naknadu za oporavak po završenom liječenju u iznosu 1.500 eura, protuvrijednost u HRK.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. Mario Carini naglasio je: „Zahvaljujem Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj sestrinskoj komori na izvanrednom trudu koji liječnici i medicinske sestre čine u ovom razdoblju, doprinoseći sigurnosti, skrbi i zaštiti svih nas. Nakon donacije Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koju smo obznanili prije nekoliko dana, ova je inicijativa još jednom opipljiv dokaz Generalijevog konkretnog i izravnog angažmana u rješavanju ove izvanredne situacije na globalnoj razini."

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić pohvalio je ovu inicijativu. „Zahvaljujem Generali osiguranju jer je prepoznao da su liječnici i medicinske sestre, koji se svakodnevno na prvoj crti bore s epidemijom, pod najvećim rizikom zaraze novim koronavirusom“, rekao je Luetić.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić zahvalio je Generali osiguranju na kreiranju ovog posebnog paketa osiguranja te izjavio: „Nadam se da će što manji broj liječnika i medicinskih sestara imati potrebu za ovim oblikom pomoći.“

Generali osiguranje zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na naporu kako bismo svi bili sigurni.

Kontaktirajte nas

01/4600 400
INFO TELEFON

Pošaljite
e-mail

Naručite poziv

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam