Osiguranje od rizika potresa

Potres je prirodna katastrofa čije posljedice mogu značajno oštetiti vašu imovinu. Ne može se predvidjeti, a čak i da se može predvidjeti ne možete puno učiniti da zaštitite svoju imovinu od štetnog utjecaja potresa.

Hrvatska se nalazi u seizmički vrlo aktivnom području o čemu svjedoče zabilježeni potresi katastrofalnih razmjera u Dubrovniku 1697, Zagrebu 1880, Makarskoj 1962, Stonu 1996.

Rizik potresa se može kao dodatno osiguranje ugovoriti uz osiguranje obiteljske kuće i etažnog vlasništva odnosno stvari kućanstva, poslovnog prostora, opreme, robe i zaliha. Dodatnim osiguranjem od rizika potresa nadoknađuju se materijalne štete uzrokovane izravnim djelovanjem potresa jačine 5 ili više stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

  • izračun premije ovisi o starosti objekta (da li je građen prije ili poslije 1964), ugovorenoj franšizi (0%, 2% ili 5%) i zoni rizika (Hrvatska je podijeljena u 4 zone)
  • za plaćanje premije u cijelosti možete ostvariti 5% popusta

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam