Povratak na priopćenja

Generali preuzeo poslovanje Izvor osiguranja za daljnji razvoj u Hrvatskoj

16.10.2019.

Zagreb - Generali je potpisao ugovor o stjecanju poslovanja Izvor osiguranja d.d. u Hrvatskoj, osiguravatelja specijaliziranog za neživotna osiguranja, kroz transakciju dijela poslovanja. Transakcija s ciljem dodatne konsolidacije položaja Generali osiguranja na hrvatskom tržištu bit će finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Izvor osiguranja. Istodobno, strane su se složile kako neće iznositi daljnje pojedinosti o kupoprodajnoj cijeni i drugim uvjetima.

Luciano Cirinà, Regionalni voditelj za Austriju, srednjoistočnu Europu & Rusiju i CEO Generali CEE Holdinga, izjavio je: „Ponosni smo što nastavljamo jačati svoju poziciju na hrvatskom tržištu uz dobrodošlicu klijentima Izvor osiguranja. Istovremeno, radujemo se pružiti im usluge najviše kvalitete kroz inovativne, pristupačne i personalizirane proizvode. Jačamo našu predanost provedbi strategije Generali 2021 u Hrvatskoj i cijeloj regiji Austrije, srednjoistočne Europe i Rusije, čineći ponudu što atraktivnijom našim klijentima, sa željom da im postanemo cjeloživotni osiguravateljni partneri."

Osnovano 2011. godine, Izvor osiguranje je osiguravateljno društvo u privatnom vlasništvu, specijalizirano za neživotna osiguranja na hrvatskom tržištu. Ponuda uključuje širok raspon osiguranja: obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje imovine, putno osiguranje, osiguranje od nezgode i druge vrste osiguranja.

Generali je kontinuirano među osiguravateljnim društvima s najvišim stopama rasta na tržištu, već od osnutka u Hrvatskoj 2002. godine. Stvarajući nove tržišne perspektive, Generali pridaje posebnu važnost inovativnosti i konkurentnosti svojih proizvoda te razvoju distribucijske mreže - od vlastite i ekskluzivne mreže, do uspješnih multikanalnih partnerstava s bankama, brokerima i agencijama. Posvećen stalnom razvoju i rastu, Generali je u 2018. godini zabilježio ukupno povećanje bruto zaračunate premije za 26,1% na 716 milijuna kuna, dosegavši tržišni udio od 7,3%.

Kontaktirajte nas

01/4600 400
INFO TELEFON

Pošaljite
e-mail

Naručite poziv

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam