Kasko osiguranje

Uputstva
On-line formular

Postupak u slučaju nastanka štetnog događaja (za kasko osiguranike)

1.

U slučajevima manjih oštećenja vozila (ogrebotine, udar kamena u staklo i sl.) nije potrebno oštećenja prijavljivati policiji, ali je poželjno u rokovima navedenim u uvjetima kasko osiguranja vozila pristupiti prijavi i procjeni štete na vozilu.


2.

u slučaju nastanka prometne nesreće (sudar s drugim vozilom, udar u objekt, u životinju i sl.). sudionici prometne nesreće s manjom materijalnom štetom na vozilima (Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama "manja materijalna šteta u prometnoj nezgodi" je šteta nastala na objektima i na vozilima na kojima nisu oštećeni vitalni dijelovi za upravljanje i zaustavljanje, a vozila se mogu samostalno kretati na cesti.) obvezni su ukloniti vozila s kolnika radi omogućavanja nesmetanog odvijanja prometa. (ukoliko je moguće fotografirati položaj vozila prije uklanjanja istih s prometnice). Nadalje, potrebno je s drugim sudionikom ispuniti Europsko izvješće o nezgodi (dobiva ga svaki osiguranik prilikom ugovaranja police AO). Europsko izvješće služi utvrđivanju činjeničnog stanja i ne znači da je među vozačima postignut dogovor glede odgovornosti za prometnu nezgodu, niti se potpisom priznaje odgovornost. Savjetujemo vam da u slučaju nesuglasica vezanih uz odgovornost za nastanak prometne nezgode, kao i u slučaju kada sami mislite da je to potrebno, pozovete nadležnu postaju prometne policije (tel. broj 192).


3.

u slučajevima nastanka nezgode s većom materijalnom štetom (prometna nezgoda, slijetanje vozila s prometnice, požar), kao i provale u vozilo, krađe dijelova ili cijelog vozila i sl., potrebno je obvezno pozvati nadležnu postaju policije (tel. broj 192).

Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama " veća materijalna šteta je ona kod koje vozila imaju oštećene vitalne dijelove za upravljanje i zaustavljanje, a vozila se ne mogu samostalno kretati po prometnici. Nepozivanje MUP-a prema odredbama Uvjeta kasko osiguranja motornih vozila povlači za sobom sumnju u alkoholiziranost vozača, što dovodi do gubitka prava iz osiguranja i otklona kasko zahtjeva. Stoga savjetujemo da u svim slučajevima gdje sumnjate na veću materijalu štetu obavezno o prometnoj nesreći obavijestite MUP.

Postupak prijave štete nastale na vozilu po kasko polici generali osiguranja d.d.

Za prijavu štete potrebni su ovisno o obimu štete slijedeći dokumenti:

  • prometna dozvola
  • vozačka dozvola
  • EI (Europsko izvješće o prometnoj nezgodi)
  • zapisnik o alkotestiranju/potvrda ili zapisnik policije
  • potvrda MUP-a o prijavljenoj krađi dijela ili cijelog vozila

Generali osiguranje d.d. nudi mogućnosti prijave štete na ove načine:

  • on-line
  • e-mailom
  • faksom
  • osobno

On-line načinom prijavljuje se ovdje. Slijedeći upute na stranici molimo da detaljno ispunite priloženi obrazac.

E-mailom šaljete detaljno popunjeni obrazac prijave nezgode na e-mail adresu stete.hr@generali.com. Slijedeći upute na stranici molimo da detaljno ispunite priloženi obrazac. Vama najbliži ured za obavljanje prijave štete naći ćete ovdje. Vama najbliži ured za obavljanje prijave i izvid štete naći ćete ovdje.

Faksom šaljete navedene dokumente i detaljno popunjeni obrazac prijave nezgode na telefaks broj 01/4600 600. Slijedeći upute na stranici molimo da detaljno ispunite priloženi obrazac. Vama najbliži ured za obavljanje prijave štete naći ćete ovdje. Vama najbliži ured za obavljanje prijave i izvid štete naći ćete ovdje.

Osobno u vama najbližem uredu Generali osiguranja d.d.. Slijedeći upute na stranici molimo da detaljno ispunite priloženi obrazac. Vama najbliži ured za obavljanje prijave štete naći ćete ovdje. Vama najbliži ured za obavljanje prijave i izvid štete naći ćete ovdje.

Obrazac za prijavu - download

* Polja označena zvjezdicom obavezno popuniti

Podaci o polici / osiguraniku

(za vozila u leasingu upisati naziv leasinga)Ukoliko je odgovor na prethodno pitanje DA molimo unijeti Vaše podatke (ime i prezime, adresa, telefon i e-mail)

Podaci o vozilu

Ukoliko je vozilo nepokretno molimo adresu izvida štete

Podaci o vozaču (koji je upravljao vozilom u trenutku nezgode, osim ako je vozilo bilo parkirano)

Ukoliko je odgovor na prethodan upit NE molimo podatke o vozaču (ime i prezime, adresa, telefon, e-mail

Podaci o (prometnoj) nezgodi


Ukoliko je odgovor na prethodan upit DA molimo podatke policijskoj postaji koja je vršila očevid

U slučaju sudara s drugim vozilom potrebno je navesti podatke o drugom voziluUkoliko je odgovor na prethodan upit DA molimo podatke o vozaču (ime i prezime, adresa, telefon, e-mail i vozilu (registarska oznaka, osiguravajuće društvo)

Detaljan opis načina i tijeka (prometne) nezgode

Napomena: u slučaju prometne nezgode i oštećenja vozila u kretanju, prilikom dolaska na procjenu štete, potrebno je dostaviti skicu prometne nezgode, s označenim ulicama, smjerom kretanja vozila, položaja vozila u trenutku sudara i prometnih znakova.Za plaćanje na inozemni račun potrebno je dodati i SWIFT code


Za potrebe dovršetka prijave potrebno je priložiti odgovarajuću dokumentaciju u elektronskom obliku (pr. prometna dozvola, vozačka dozvola, fotografije oštećenja, zapisnik nadležnog tijela, zapisnik o alkotestiranju i sl.)Napomena:

Prilikom dolaska na procjenu štete na vozilu potrebno je dostaviti preslike dokumentacije kao što je navedeno u uputama, kojom prilikom ćete potpisati (ovjeriti) obrazac popunjen podacima koje ste gore naveli. Fizičke osobe mogu odabrati da li žele da se odšteta isplati direktno servisu koji će izvršiti popravak vozila, popunjavanjem Suglasnosti vlasnika vozila.

* Za upisane navode i podatke odgovaram materijalno i kazneno.

Informacije i suglasnost za kolačiće (en. Cookies) – www.generali.hr, web stranica Generali osiguranja d.d., koristi vlastite tehničke kolačiće i kolačiće trećih strana (tehničke i profiliranje) kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo pregledavanja web stranice i pružila usluga u skladu s Vašim željama. Nastavkom pregleda web stranice www.generali.hr slažete se s korištenjem kolačića. Ako želite saznati više ili povući pristanak za sve ili neke od tih kolačića pročitajte našu Politiku prikupljanja kolačića.

Prihvaćam